La Giravolta & DUURZAAMHEID

Deze pagina is bedoelt als info pagina over onze duurzaamheids inspanningen

La Giravolta & Klimaat

We spannen ons in met het minimaliseren van onze impact op het milieu en we moedigen onze gasten ook aan om te helpen om de impact van milieu vervuiling op onze planeet te verminderen. In samenwerking met lokale bedrijven en gasten proberen we La Giravolta zo groen mogelijk te maken en te houden. Met de vier onderdelen (hieronder) pakken we onze ecologische voetafdruk aan. Bekijk ze om te zien wat we hebben gedaan en ook waarom. Laat ieder van ons een bijdrage leveren aan het verbeteren van het milieu en om van de wereld een betere plek maken.

Innovatieve Ideen
In samenwerking met Trees for All, bieden we de mogelijkheid aan bomen te planten om de klimaatverandering tegen te gaan.

Wij helpen gasten om hun vakantie CO2- footprint te berekenen en geven hen een oplossing om dit te compenseren door bomen te planten.

Wij kiezen ervoor om samen te werken met ethische bedrijven die ook teruggeven aan hun gemeenschap.

Plastic, Water en Afval
Wij gebruiken zoveel mogelijk Eco reinigingsproducten

Wij bieden goed schoon gefilterd drink-water voor onze gasten om de aankoop van minder gebotteld water in plastic waterflessen aan te moedigen.

We hebben een opslagtank aangelegd en ons regenwater wordt opgevangen om de tuin te irrigeren...

Natuurlijk recyclen we alles wat we kunnen...

We bieden herbruikbare boodschappentassen aan voor onze gasten, waardoor het winkelen minder afhankelijk wordt van plastic tassen.

Onze septic tanks geven voedingsstoffen vrij in de grond

We composteren alles wat we kunnen om onze bodem gezond en rijk aan voedingsstoffen te houden.

Elektriciteit
Onze zonnepanelen verwarmen al het water voor het huis en wekken electriciteit op waardoor we veel minder elektriciteit hoeven te kopen. Onze aangeschafte elektriciteit wordt geleverd uit hernieuwbare bronnen tegen een groen tarief.

Onze bewegingssensoren optimaliseren het stroomverbruik met onze verlichting. In de tuin gebruiken we uitsluitend Solar zonne-verlichting.

We hebben bewust geen airconditioning, maar we gebruiken luchtventilatoren en ramen om het koel te houden in de zomer.

Al onze radiatoren hebben thermostaten om verspilling van energie te voorkomen.

We kopen apparaten met een hoge energieklasse om ons stroomverbruik te verlagen.

Onze gloeilampen zijn hoofdzakelijk allemaal LED's om ons stroomverbruik te beperken.

Natuurlijke Produkten
We gebruiken BIO wc-papier van gerecycleerd papier.

We gebruiken een Ozonsysteem voor zwembaden dat reinigt en desinfecteert met een minimaal gebruik van chloor

Onze uitgebreide boomaanplant ter plaatse helpt bij het opslokken van kooldioxide.

Wij gebruiken FSC-papier voor ons drukwerk.

Wij kopen ons hout lokaal in voor onze haarden.

We maken gebruik van een eco-friendly webhost

Hoe werkt- en bereken Klimaatcompensatie?

Hoe bereken je CO2 compensatie
Een gemiddeld huishouden gebruikt jaarlijks 1500 m3 gas en 3300 kWh stroom. Om dit gasverbruik te compenseren, betaal je tussen de 25 en 40 euro. Compensatie van het stroomverbruik kost tussen de 20 en 25 euro. Wil je een middellange retourvlucht (naar Zuid-Europa, Turkije, Noord-Afrika) voor 2 personen compenseren, dan kost je dat enkele tientjes. Soms kun je kiezen welke uitstoot je wilt compenseren: alleen CO2 of ook andere broeikasgassen. Door vliegen worden er CO2, stikstofoxiden, roet en andere broeikasgassen uitgestoten in de hogere atmosfeer. Dit geeft een extra broeikas effect. Kies - als je het geld kunt missen - voor de meest uitgebreide compensatie. Goedkope aanbieders compenseren vaak alleen de CO2-uitstoot van de vliegreis en niet het volledige klimaateffect (dat groter is dan alleen CO2).

Hoe werkt klimaatcompensatie?
Zelf bomen planten of een windmolen bouwen is meestal geen optie. Daarom zijn er organisaties die klimaatcompensatie voor jou regelen. De meeste organisaties zijn in feite tussenhandelaars: ze planten niet zelf het bos of bouwen een windmolenpark, maar investeren jouw geld in bedrijven die dat werk wel doen.

Hoe regel je klimaatcompensatie?
Bij sommige vliegmaatschappijen en reisorganisaties kun je bij het boeken meteen aangeven dat je CO2-uitstoot van je vliegreis wilt compenseren. Je betaalt dan een bedrag bovenop de reissom. De vliegmaatschappij of reisorganisatie maakt dit over aan een bedrijf dat voor klimaatcompensatie zorgt. FlyGRN is een vergelijkingssite voor vliegtickets die de CO2-uitstoot van jouw vlucht automatisch compenseert (helemaal of gedeeltelijk). Als de trein een goed alternatief is, laten ze dat ook zien. Bij sommige auto- of reisverzekeringen kan je kiezen voor klimaatcompensatie. De uitstoot van broeikasgassen van de auto of de reis wordt berekend en hier betaal je dan een extra bedrag voor. Je kunt bij sommige energiebedrijven de CO2-uitstoot van jouw gasgebruik laten compenseren, bijvoorbeeld door bomen te laten planten of te investeren in duurzame energie.

Klimaatcompensatie zelf regelen
Via internet kun je ook zelf je klimaatcompensatie regelen. Je kiest zelf welke activiteit je wilt compenseren: gasverbruik, stroomverbruik en/of vervoer. Je maakt een bedrag over waarmee bomen worden geplant of projecten voor duurzame energie worden gefinancierd.

Bereken en compenseer je CO2-uitstoot van je vakantie(s) !
Wij adviseren om je CO2 uitstoot te compenseren door een gift aan Trees for All.
Trees for All is de enige CBF-erkende stichting in Nederland waar compensatie van CO2 mogelijk is via duurzame bosprojecten. Al onze projecten zijn gecertificeerd en garanderen de hoeveelheid vastgelegde CO2.

UW EIGEN UITSTOOT BEREKENEN EN COMPENSEREN KAN VIA DE BUTTON HIERONDER

Luxe Vakantie appartementen

Landelijk genieten in STIJL

Sinds 2010 verhuren we onze luxe vakantieappartementen. In totaal zijn er vijf appartementen, 3 met de ingang op de begane grond en 2 op de zolderverdiepingen van het grote huis en van het bijgebouw. De appartementen op de zolderverdiepingen hebben beide 1 slaapkamer en een eigen buiten. De appartementen met ingang op de begane grond hebben allen een privé-terras. Op de begane grond zijn 2 appartementen met 2 slaapkamers en 1 met 3 slaapkamers. Alle appartementen hebben een ruime woonkamer met tv en een keuken met koelkast, kookplaat, vaatwasser en een Nespresso koffiemachine.

Op appartement Cinque na hebben ze ook een combi-magnetron. In de zomer hangen er klamboes boven alle bedden en staan er ventilatoren op de slaapkamers. In alle appartementen kan een babybed geplaatst worden. Het terrein rondom de appartementen is ingericht als tuin met olijfbomen, cipressen en allerlei bloeiende planten. Op het lager gelegen deel van het terrein ligt het zwembad omringd door een ruim terras met comfortabele ligstoelen. Bij en in het zwembad (14x6) is het heerlijk vertoeven. Klik door naar de appartementen voor meer informatie over de appartementen, plattegronden en de prijzen.

Le marche is niet alleen een mooie zomerbestemming. In de herfst wanneer er volop wijn- en truffelfeesten zijn en er heerlijk gewandeld kan worden, als ook in de lente wanneer de natuur ontluikt en de temperatuur vaak al heel aangenaam is, is het hier heerlijk vakantie vieren! Kijk verder op onze website en ontdek deze mooie plek!

Onze appartementen

UNO

2 - 4 personen vanaf € 925 per week

DUE

4 personen vanaf € 1075 per week

TRE

6 personen vanaf € 1275 per week

QUATTRO

4 personen vanaf € 1075 per week

CINQUE

2 - 4 personen vanaf € 925 per week

FACILITEITEN
Zwembad (geopend vanaf eind april)
Grote gemeenschappelijke tuin
Privé-buitenruimte per appartement met ligbedden / stoelen
TV en WIFI Internet aansluiting per appartement;
Wasmachine en strijkijzer voor gezamenlijk gebruik
Kinderbedje, badje en kinderstoel

ACTIVITEITEN
Stads / dorps bezoek
Strand bezoek 
(Berg) Wandelingen
Italiaanse markten
Fietsen / mountain biken
Zwemmen 
en helemaal niets doen... dolce far niente

ITALIAANS GENIETEN

Wijnhuizen (Fiorini, Terracruda etc)
Olijfolie, Pizza
Koffie
Limoncello
Truffel 
25 - 30 ºC

REGIO
Urbino
Mondavio
Fano
Fossombrone
Senigallia
Pergola
Pesaro

Landelijk genieten in STIJL

De Regio Le Marche is één van de mooiste regios van Italië
DISCOVER & ENJOY

2

uur vliegen

1400

kilometer

27

graden

14

jaar ervaring met tevreden klanten

Adres

La Giravolta
+39 0721 977724
Via Giardino Campioli 10,
61038 Loc. Barchi, Terre Roveresche PU, Italy
info@lagiravolta.eu

Follow Us
Contact