Belevenissen en nieuwtjes...

Nieuwtjes van La Giravolta.

CoronaVirus Crisis (update 21 juli 2021)
Vakantie in Italiƫ - wat zijn de regels

Hoe gaat het met je geplande vakantie naar ItaliĆ«? Kunnen we nog op vakantie naar ItaliĆ«? Dat zijn vragen waarop de antwoorden voor iedereen verschillend kunnen zijn. We hebben daarom vanuit officiĆ«le Nederlandse ā€“ en Italiaanse bronnen deze pagina samengesteld met specifieke informatie omtrent het reizen naar ItaliĆ«.

ItaliĆ« = OPEN 
ItaliĆ« šŸ‡®šŸ‡¹  opent de grenzen voor toeristen uit de Europese Unie. Vanaf 15-mei krijg je toegang zonder quarantaine als je kunt aantonen dat je of genezen bent van Covid, gevaccineerd bent of een recente negatieve test hebt ondergaan. Wij zijn er klaar voor. De stranden zijn open en strenge regels zijn vrijwel geheel versoepeld. Eigenlijk moet je alleen nog afstand houden en er moeten nog mondmaskers gedragen worden. Er is alleen nog mondmaskerplicht binnen en eventueel op hele drukke plekken buiten.

Vanaf 6 augustus coronabewijs QR-CODE nodig in Italiaanse horeca
Italiƫ stelt vanaf 6 augustus 2021een digitale 'Green Pass' in voor een bezoek aan horeca, evenementen en sportcentra. Het toegangsbewijs is alleen vereist als je naar binnen gaat, niet voor bijvoorbeeld een terras. Staand aan de bar een espresso opdrinken kan wel zonder groene pas. Verder is het bewijs ook nodig in musea, bioscopen en zwembaden.

Een gezondheidspas QR CODE, kan worden verkregen wanneer iemand Ć©Ć©n prik heeft gehad of gedurende 48 uur na een negatieve coronatest. Er zijn uitzondering voor kinderen onder de 12 jaar of wie om gezondheidsredenen niet is gevaccineerd.

Reisadvies Italiƫ | Nederlands Ministerie van Buitenlandse Zaken
Klik hier voor het allerlaaste reisadvies
De kleurcode van ItaliĆ« voor Nederland is vanaf 10 juni 2021 geel. Na een verblijf in ItaliĆ« hoeft u dan bij terugkeer in Nederland geen negatieve test te overleggen en niet in (thuis)quarantaine te gaan. De testverplichting voor reizen van Nederland naar ItaliĆ« blijft gelden. Bij aankomst in ItaliĆ« moet u nog steeds een negatieve testuitslag laten zien (een moleculaire of goedkopere en snellere antigeentest), die niet ouder mag zijn dan 48 uur. 

ANWB Reiswijzer Europa

Nieuws via onze Instagram posts

Hoe het ontstond...de realisatie van een droom

Adres

La Giravolta
+39 3479239573
Via Giardino Campioli 10,
61038 Loc. Barchi, Terre Roveresche PU, Italy
info@lagiravolta.eu

Follow Us
Contact