Belevenissen en nieuwtjes...

Nieuwtjes van La Giravolta.

CoronaVirus Crisis 
Vakantie in Italië - wat zijn de regels

Hoe gaat het met je geplande vakantie naar Italië? We hebben daarom vanuit officiële Nederlandse – en Italiaanse bronnen deze pagina samengesteld met specifieke informatie omtrent het reizen naar Italië.

Italië = OPEN 
Italië 🇮🇹  heeft haar grenzen open voor toeristen uit de Europese Unie.

Vanaf januari 2022 is voor lokaal gebruik in Italië een 2G-coronabewijs verplicht. Alle reizigers vanaf 6 jaar die naar Italië reizen moeten een negatief testbewijs kunnen laten zien. Dit kan een antigeentest (afgenomen maximaal 24 uur voor aankomst in Italië) of een PCR-test (afgenomen maximaal 48 uur voor aankomst in Italië) zijn. Dit geldt ook voor reizigers die een geldig vaccinatie- of herstelbewijs hebben. Reizigers die geen vaccinatiebewijs of een herstelbewijs (niet ouder dan 6 maanden) hebben moeten, naast de PCR- of antigeentest, na aankomst in Italië verplicht 5 dagen op eigen kosten in quarantaine. Bij aankomst in Italië wordt daarnaast steekproefsgewijs een COVID-test gedaan bij aankomende reizigers. Als de uitslag positief is moet u verplicht in quarantaine gaan. Deze verblijfkosten moet u zelf betalen. 

Coronabewijs QR-CODE nodig in Italië
Iedereen in Italië die ouder is dan 12 jaar moet een 2G-coronabewijs (vaccinatiebewijs niet ouder dan 9 maanden of herstelbewijs niet ouder dan 6 maanden) laten zien om toegang te krijgen tot diverse overdekte gelegenheden zoals onder andere voor overnachtingen in een hotel, bed en breakfast etcetera. Dit geldt ook voor toegang tot al het lokaal en regionaal openbaar vervoer, skiliften, horecagelegenheden in de buitenlucht, ceremonies, buitenzwembaden en teamsport in de buitenlucht, horecagelegenheden, concerten, sportevenementen-/stadions, musea, bioscopen, theaters, zwembaden, sportscholen, festivals, beurzen, congrescentra, et cetera.

Het is in heel Italië verplicht om zowel in de buitenlucht als in openbare binnenruimtes een mondkapje te dragen. In het openbaar vervoer is het verplicht om een FFP2-mondkapje te dragen, dit geldt ook voor bioscopen, theaters en sportstadions.

Reisadvies Italië | Nederlands Ministerie van Buitenlandse Zaken
Klik hier voor het allerlaaste reisadvies


ANWB Reiswijzer Europa

Nieuws via onze Instagram posts

Hoe het ontstond...de realisatie van een droom

Adres

La Giravolta
+39 3479239573
Via Giardino Campioli 10,
61038 Loc. Barchi, Terre Roveresche PU, Italy
info@lagiravolta.eu

Follow Us
Contact