Belevenissen en nieuwtjes...

Nieuwtjes van La Giravolta.

CoronaVirus Crisis (update september 2021)
Vakantie in Italië - wat zijn de regels

Hoe gaat het met je geplande vakantie naar Italië? Kunnen we nog op vakantie naar Italië? Dat zijn vragen waarop de antwoorden voor iedereen verschillend kunnen zijn. We hebben daarom vanuit officiële Nederlandse – en Italiaanse bronnen deze pagina samengesteld met specifieke informatie omtrent het reizen naar Italië.

Italië = OPEN 
Italië 🇮🇹  opent de grenzen voor toeristen uit de Europese Unie. Vanaf 15-mei 2021 krijg je toegang zonder quarantaine als je kunt aantonen dat je of genezen bent van Covid, gevaccineerd bent of een recente negatieve test hebt ondergaan. Wij zijn er klaar voor. De stranden zijn open en strenge regels zijn vrijwel geheel versoepeld. Eigenlijk moet je alleen nog afstand houden en er moeten nog mondmaskers gedragen worden. Er is alleen nog mondmaskerplicht binnen en eventueel op hele drukke plekken buiten.

Vanaf 6 augustus coronabewijs QR-CODE nodig in Italiaanse horeca
Italië stelt vanaf 6 augustus 2021 een digitale 'Green Pass' in voor een bezoek aan horeca, evenementen en sportcentra. Het toegangsbewijs is alleen vereist als je naar binnen gaat, niet voor bijvoorbeeld een terras. Staand aan de bar een espresso opdrinken kan wel zonder groene pas. Verder is het bewijs ook nodig in musea, bioscopen en zwembaden.

Een gezondheidspas QR CODE, kan worden verkregen wanneer iemand één prik heeft gehad of gedurende 48 uur na een negatieve coronatest. Er zijn uitzondering voor kinderen onder de 12 jaar of wie om gezondheidsredenen niet is gevaccineerd.

Reisadvies Italië | Nederlands Ministerie van Buitenlandse Zaken
Klik hier voor het allerlaaste reisadvies
De kleurcode van Italië voor Nederland is vanaf 10 juni 2021 geel. Na een verblijf in Italië hoeft u dan bij terugkeer in Nederland geen negatieve test te overleggen en niet in (thuis)quarantaine te gaan. De testverplichting voor reizen van Nederland naar Italië blijft gelden. Bij aankomst in Italië moet u nog steeds een negatieve testuitslag laten zien (een moleculaire of goedkopere en snellere antigeentest), die niet ouder mag zijn dan 48 uur. 

ANWB Reiswijzer Europa

Nieuws via onze Instagram posts

Hoe het ontstond...de realisatie van een droom

Adres

La Giravolta
+39 3479239573
Via Giardino Campioli 10,
61038 Loc. Barchi, Terre Roveresche PU, Italy
info@lagiravolta.eu

Follow Us
Contact