Belevenissen en nieuwtjes...

Nieuwtjes van La Giravolta.

CoronaVirus Crisis (update 5 MEI 2021)
Vakantie in Italië - wat zijn de regels

Hoe gaat het met je geplande vakantie naar Italië? Kunnen we nog op vakantie naar Italië? Dat zijn vragen waarop de antwoorden voor iedereen verschillend kunnen zijn. We hebben daarom vanuit officiële Nederlandse – en Italiaanse bronnen deze pagina samengesteld met specifieke informatie omtrent het reizen naar Italië.

Italië OPEN VANAF 15 mei 2021

Italië 🇮🇹  opent de grenzen voor toeristen uit de Europese Unie. Vanaf 15-mei krijg je toegang zonder quarantaine als je kunt aantonen dat je of genezen bent van Covid, gevaccineerd bent of een recente negatieve test hebt ondergaan. Wij zijn er klaar voor. De stranden gaan open en strenge regels zijn al erg versoepeld.

Italië wil niet wachten op de Europese Unie om reizigers te verwelkomen op basis van een 'Green Pass'. En voor de terugkeer van toeristen naar Italië zullen duidelijke en eenvoudige regels komen. 

Gezichtsmasker moeten gedragen worden
De rijksoverheid zegt dat maskers of andere gezichtsbedekkingen verplicht zijn in alle afgesloten openbare ruimten, bijvoorbeeld in het openbaar vervoer en in winkels of kantoren. Ook zijn ze vanaf oktober 2020 overal in het openbaar/buitenlucht verplicht, ook op straat, stad en of in parken bij drukte. Dus samenvattend:  OVERAL mondmaskerplicht.

Wat kan er allemaal wel en niet?
-  Italië heeft een avondklok ingevoerd om de heropleving van het coronavirus te stoppen.
- Van 22.00 tot 05.00 uur mag er dan niemand buiten komen zonder geldige reden. 
- Italie hanteert een regionale aanpak. Met Regio's die aangemerkt worden als ROOD, ORANJE, GEEL of WIT.

De regio Le Marche is momenteel een GELE Regio. Zie de interactieve kaart hier beneden met alle maatregelen. De taal Engels is te selecteren. Klik vervolgens op Le Marche en zie alle info wat betreft alle (on)mogelijkheden.

Reisadvies Italië | Nederlands Ministerie van Buitenlandse Zaken
Klik hier voor het allerlaaste reisadvies

ANWB Reiswijzer Europa

Nieuws via onze Instagram posts

Hoe het ontstond...de realisatie van een droom

Adres

La Giravolta
+39 3479239573
Via Giardino Campioli 10,
61038 Loc. Barchi, Terre Roveresche PU, Italy
info@lagiravolta.eu

Follow Us
Contact